Veldboeket uit eigen tuin…

geplaatst in: Onderhoud je tuin, Tuincadeau, Zomer | 0

Je haalt een stukje tuin in huis met een bos bloemen. Mijn zomerborder heeft genoeg om te kiezen, maar zelfs met slechts enkele uit de border geplukte bloemen kan je prachtige composities te maken. Grote hoeveelheden plukken is echt niet nodig en dat er een paar bloemen missen uit de tuin valt vaak niet eens op.

Je kan het beste de bloemen ’s morgens vroeg plukken, de stengels bevatten dan nog veel vocht. ’s Avonds plukken kan ook, maar pluk in ieder geval nooit in de volle zon. Zorg ervoor dat de knoppen wel iets geopend zijn en wat kleur tonen. Mijn Dahlia’s, Zinnia’s en rozen moeten al wat verder open zijn. Knip de stengels niet te kort want ze worden voor de vaas nog op maat gesneden. Misschien overbodig, maar gebruik scherp gereedschap en rits de onderste bladeren van de stengels. Zorg er ook voor dat je vaas of pot schoon is, reinig ze anders met een drupje chloor.

Ververs regelmatig, ca. Elke 2 dagen het water en verwijder direct verwelkte bloemen en vervang ze evt. Voor een vers exemplaar. Zo heb je er lang plezier van, mooi bosje al zeg ik het zelf, ook leuk om weg te geven. bijvoorbeeld aan je tuinoppas.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *