De tuin op vakantie…

geplaatst in: Kinderen in de tuin, Onderhoud je tuin, Zomer | 1

Misschien zijn de plannen allang gemaakt en ga je er lekker tussenuit. De koffers zijn ingepakt en de tent zit al in de auto, maar heb je ook aan je tuin gedacht? Want je wilt natuurlijk niet, nadat je heerlijk uitgerust thuiskomt van vakantie, een verwilderde tuin aantreffen. Daarom is het handig een tuinoppas te regelen, die wellicht het gras wil maaien, de potten wil wateren en bij extreme droogte even de sproeier aan wil zetten.

Zorg ervoor dat het meeste werk is gedaan, dus maai het gazon op het allerlaatste moment, zodat het gras kort is bij vertrek. Koop geen nieuwe planten, die hebben veel water en verzorging nodig. Verwijder zoveel mogelijk onkruid, dat scheelt bij thuiskomst. Verwijder uitgebloeide bloemen en knip lelijk blad rigoureus af. Als je dan thuiskomt zijn je Hosta’s weer als nieuw en staan de planten weer volop in bloei!

Zet potten en bakken op één plek bij elkaar, het liefst op een schaduwrijke plek, zo hoeft je tuinoppas niet van hot naar her met de gieter of sproeier te lopen. De oppas mag natuurlijk bloemen, groenten en kruiden plukken, zo maak je het oppassen een feest. Zorg dat je grasmaaier etc. werkt, want niets is vervelender dan apparatuur niet aan de praat krijgen? Leg zonodig gebruiksaanwijzingen klaar.

Fijne vakantie allemaal…


Follow my blog with Bloglovin

  1. Veldboeket uit eigen tuin… | Tuin inbeeld

    […] Ververs regelmatig, ca. Elke 2 dagen het water en verwijder direct verwelkte bloemen en vervang ze evt. Voor een vers exemplaar. Zo heb je er lang plezier van, mooi bosje al zeg ik het zelf, ook leuk om weg te geven. bijvoorbeeld aan je tuinoppas. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *