Winterkleur bekennen…

geplaatst in: Tuinontwerp, Voorjaar, Winter | 0

De tuin heeft in de winter andere kwaliteiten, planten staan minder op de voorgrond en structuren worden zichtbaarder. Echt heel veel bloeit er niet in de winter, maar er zijn uitzonderingen.

Winterbloeiers zijn winterheide (Erica) laat zich juist in het koude seizoen van zijn beste kant zien. Andere bloeiende tuinplanten zijn nieskruid, doorgaans bekend als kerstroos in verschillende kleuren. Zeker de laatste jaren zijn er veel prachtig bloeiende soorten bijgekomen. De plant behoud doorgaans zijn blad, maar is prachtig als ie bloeit. Laat hem wel lekker op zijn plek staan want hij houd er niet zo van om te verhuizen.

Een aantal heesters bloeit op de kale takken zoals winterjasmijn (Jasminum nudiflorum), Viburnum bodnantense ‘Dawn’ en ‘Charles Lamont’, meloenboompje of winterzoet (Chimonanthus praecox), toverhazelaar (Hamamelis intermedia ‘Arnold Promise’) en kornoelje (Cornus mas). Vroege voorjaarsbollen als het sneeuwklokje en winterakonietjes steken al heel vroeg hun kopje op, bij mij in de tuin al in januari!


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *