Warmste kerst ooit…

geplaatst in: Voorjaar, Winter | 0

De afgelopen dagen en zeker tijdens de kerst waren de temperaturen nog nooit zo hoog gedurende de tijd van het jaar. De kerst is zowaar als warmste ooit te boek gegaan. Bijna 14 graden boven nul, geen wonder dat ik van alles boven de grond zie verschijnen wat nog onder de grond verstopt zou moeten zijn.

Al eerder had ik in december sneeuwklokjes bloeien, maar ook mijn winteraconieten laten hun gele kopjes al zien. Ik krijg dan altijd voorjaarskriebels, maar we hebben nog geen winter gehad. Maar nu breekt mijn klomp, de anemoontjes (Anemone blanda) komen ook al boven, dat is toch wel erg vreemd.

Dit kleine knolgewas is familie van de Ranuculaceae  en hoort naar verwachting in maart en april haar tere maar o zo vrolijke paarse bloempjes te tonen. Oké ze bloeien dan nog wel niet, maar blaadjes en knopjes staan boven de grond. Gaan ze bloeien en krijg ik ze dan in het echte voorjaar nogmaals te zien??


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *