Timmermansoog ook handig bij tuinieren…

geplaatst in: Herfst, Onderhoud je tuin, Winter | 0

De meeste hagen hebben, zeker als je ze netjes de winter in wilt laten gaan, twee snoeibeurten per jaar nodig. En ja hoor, het is weer zover. De meeste hagen worden strak en recht gesnoeid. Heb je een strakke of moderne tuin en wil je een strakke haag, span dan een lijntje. Als hulpmiddel kan je ook de dakgoot of een ander bestaand horizontaal element nemen. Neem regelmatig even een beetje afstand om te kijken of je nog goed bezig bent.

Voor een kaarsrechte haag is er deze simpele truc: span een touw langs de haag, op de diepte waarin je wilt snoeien. Snoei vervolgens met de heggenschaar langs het touw. Het resultaat: een superstrakke haag. Heb je een meer landelijke of natuurlijke tuin, rond dan eens de hoeken van de haag af, dat staat een stuk vriendelijker.

Wat echter voor beide hagen geldt en ik zie het ook professionals nog veel te vaak verkeerd doen is, snoei de haag in trapeziumvorm. Dat wil zeggen snoei zo dat de haag van onder (iets) breder blijft dan de bovenkant, anders is de kans groot dat de onderkant kaal wordt. Een omgekeerde trapeziumvorm zorgt namelijk voor een kale onderkant van de haag en de bovenkant helt dan vaak gevaarlijk over jammer toch!!.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *