Sneeuw in het voorjaar…

geplaatst in: Onderhoud je tuin, Tuinontwerp, Voorjaar | 0

Blij dat ik mijn Prunus toch heb laten staan. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van gevuldbloemigen, het is een beetje overdaad, een beetje te. Nou is mijn sierkers, Prunus ‘Kiku-shidare-zakura’, toch echt zo’n overdadig exemplaar. Een prachtige treurvorm, de takken raken nog net niet de grond. Over mijn grindpaadje lopend moet ik de laaghangende takken opzij houden.

Nu krijgen we al veel complimenten voor onze tuin, maar in het voorjaar, als iedereen nog door de haag heen kan kijken blijven mensen soms gewoon staan om te kijken naar al dat bloeiende spul. Eerst, onze mooie magnolia, nu dus die Prunus en straks al die bollen en knollen met akeleien en dan ook nog die rododendronwolken. Ik moet het jullie gewoon even laten zien. Om toch nog even wat informatie te geven: een Prunus snoeit zichzelf min of meer, al vind ik het toch fraaier om het dode houd te verwijderen. Hij bloeit relatief kort, dus volgende week hebben we roze sneeuw, maar het is wel echt genieten!

 
Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *