Slakkenweer of weer slakken…

Het weer van afgelopen dagen was nou niet echt wat ik iedereen die met vakantie is toewens. Al was het wel heerlijk voor de tuin en mijn iets mindere tuinvrienden, het was echt slakkenweer en ik had dus weer slakken. Wat waren ze druk in de weer die slakken, waren die korrels toch weer op en hadden de vogels eten in overvloed zodat ze de slakken links lieten liggen.

Vanuit de borders liepen ze in grote getale over mijn paadje en voor mij voor het grijpen. Nog even leuk op kleur gesorteerd voor de foto, maar al snel wilden ze er vandoor. Toen heb ik ze dan toch maar allemaal gezellig bij elkaar verhuisd. Niet naar de tuin van mijn buren, maar naar de groene kliko.

Vervolgens maar meteen weer een rondje korrels strooien en volgende maand maar weer netjes herhalen. Slak ’n go hoop ik dan maar. Je kan verschillende slakkenkorrels gebruiken bv. Escar-go van ecostyle, uiteraard zijn er ook andere min of meer milieuvriendelijke oplossingen.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *