Komt de winter nu echt…

geplaatst in: Vogels in je tuin, Winter | 0

Als je niet wat om over te kletsen hebt, praten mensen meestal over het weer. Bij mij is het erg druilerig, maar het wordt toch echt al kouder, voor volgende week duiken de temperaturen echt onder nul. Kijk dus even of er nog potten en planten staan die extra bescherming nodig hebben en zet ze eventueel op een beschutte plek. Overigens doe je dat niet zozeer voor de planten als wel voor de potten. De vochtige grond zet nl. uit bij bevriezing en dan knappen of scheuren je potten.

Bij mij komen al langzaam kleine gele kopjes uit de koude grond omhoog. Naast de winteraconiet, Eranthis hyemalis, is ook het sneeuwklokje zo’n vroeg voorjaarsbolletje, alhoewel, het is eigenlijk een knolletje. Geef deze evt. net als de kerstroos bij vorst wat bescherming, dan heb je er lager plezier van.

Denk ook even aan onze gevederde vrienden. Tot nu toe lang er genoeg voer voor het oprapen, maar als het kouder wordt kan een beetje extra hulp geen kwaad. Lekker een handje rozijntjes erbij voor de merels en een restje gekookte rijst (zonder zout) zijn musjes gek op.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *