Ik zeg nog zo, BOMMETJE…

Inmiddels heb ik al meerdere blogs over zaad en zaaien geschreven, maar misschien is dit wel de leukste. Maak eens een bommetje, een zaadbommetje (seedbombs) welteverstaan. Het is eigenlijk een vervolg op mijn verhaal over guerrilla gardening. Maak met behulp van zelf gewonnen zaad of koop een kant en klaar zakje bloemenmix in de winkel, zaadbommen.

Het is heel simpel, je hebt het nodig: zaaigrond, klei, water, zaadmengsels (bijvoorbeeld voor een bloemenweide,kruiden of bijenbloemen) en eventueel wat compost. Meng de klei met wat van de grond, voeg wat water toe en kneed het lekker door. Overigens super leuk voor de kids dat geknoei. Roer het zaad erdoor en rol er bolletjes van. Laat ze vervolgens een paar dagen drogen, maar niet in de zon. Als ze klaar zijn kun je ze op een kaal stukje grond gooien, in je eigen tuin of die van de buren.

Ga met een stel vriendjes op pad als echte guerrilla’s. Een paar maanden later groeien er dan hopelijk allemaal bloemen. Ennnnn komen ze dit jaar niet meer op, dan wordt je waarschijnlijk volgend jaar verrast door alle bloemen!


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *