Ik moet kleur bekennen…

geplaatst in: Herfst, Winter | 1

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Indian Summer. Dit is de herfstperiode, in de staten van New England van Amerika, wanneer de bomen het mooiste verkleuren. Nadat de eerste nachtvorst plaats heeft gevonden verkleuren de bladeren naar prachtige tinten geel, oranje, rood en paars.

In je eigen tuin kan je hier ook voor zorgen, maar dan in het klein. Eerder schreef ik er al over, dat in iedere tuin eigenlijk een boom zou moeten staan. Zorg er dan voor dat deze boom, zeker als je er maar plaats hebt voor één, meerdere keren per jaar sierwaarde heeft. Bomen met een fraaie herfstkleur zijn; diverse esdoorns natuurlijk de Japanse, maar ook Acer rubrum. Het Amerikaans krentenboompje, heeft tevens een mooie bloei en draagt vruchtjes. Ook de veel voorkomende sierkers, de moeraseik, de amberboom en nog vele anderen.

Sommige soorten worden erg fors, maar vaak zijn hier leivormen van te verkrijgen of is er keuze uit kleiner blijvende variëteiten als de Quercus palustris ‘Isabel’, deze meerstammige moeraseik wordt ca. 5 meter en heeft een spectaculaire herfstkleur net als zijn grote broer die in mijn eigen tuin staat.


Follow my blog with Bloglovin

  1. Riet

    Hoi Femke,

    Ik heb je foto gedeeld op facebook, hij is al 5 keer aan gevinkt.

    Groetjes Riet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *