Hup, naar buiten…

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover. Komende woensdag is het weer buitenspeeldag. Kijk op de website www.buitenspeeldag.nl, welke straat bij jou in de buurt meedoet. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon willen dat kinderen vaker buiten spelen. Het blijkt namelijk dat maar liefst 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week buiten speelt en dat zet je wel aan het denken.

Buiten spelen maakt kinderen blij, energiek en het prikkelt de fantasie. Zeker in een tijd waar kinderen niet voldoende bewegen en veel achter de tv of tablet zitten, is het belang van buitenspelen groter dan ooit. Tikkertje doen of een balletje trappen, het verhoogt tijdelijk de hartslag, wat weer goed is voor het uithoudingsvermogen van een kind. Zelf woon ik praktisch naast het bos, daar kan je natuurlijk hutten bouwen, spoorzoeken, vogels zoeken en beestjes kijken, leef je uit.

Je kan ze natuurlijk ook lekker laten helpen in de tuin. Laat ze het gras maaien en het gemaaide bijeen harken, ook goed voor je eigen conditie. Zo zijn er talloze klusjes in de tuin, die leuk zijn om te doen. Buitenspelen is overigens niet alleen voor kinderen, het is van 0-99 en verder.

 


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *