tuinontwerp

Het is weer plantseizoen…

geplaatst in: Herfst, Onderhoud je tuin, Tuinontwerp | 0

Het is weer zover, het plantseizoen is weer van start gegaan. Heb je een nieuwe tuin dan is een tuinontwerp een handig uitgangspunt, dat kan natuurlijk ook makkelijk online kijk maar eens op Tuin-inbeeld. Maar ben je dat punt al voorbij en kunnen de planten erin, dan is het najaar de beste periode. Zowel om de gaten in de tuin weer aan te vullen, als een hele nieuwe beplanting. Weet je niet zo goed wat je wilt, laat je dan adviseren door iemand die er verstand van heeft.

Ook is het verstandig om nu hagen aan te planten. Natuurlijk moet je ze na aanplant en op zonnige dagen wel voorzien van water, maar het onderhoud in het najaar is een stuk minder intensief dan bij aanplant in het voorjaar. Let er wel op dat de planten niet dieper dan als op de kwekerij in de grond worden gezet. Ik zie zo vaak dode exemplaren, vooral van jonge beukenhagen (Fagus sylvatica) terwijl een beetje extra aandacht uitval tot een minimum beperkt. Wees dus geen dief van eigen portemonnee en trek ze desnoods nog even omhoog voor je de grond eromheen verdicht.

Een beetje verwennerij in de vorm van toevoeging van micro-organismen en/of potgrond geeft ze helemaal een goede start en dan zal je zien dat je komend voorjaar veel plezier hebt van dat beetje extra aandacht.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *