Groen, groener, groenst…

geplaatst in: Tuinontwerp, Winter | 2

Als alle vaste planten uitgebloeid zijn en de tuin er kaal bij ligt, kun je toch zorgen voor kleuraccenten die je tuin in de winter aantrekkelijk maken. Breng wat kleur in de wintertuin door groenblijvende planten, maar ook winterbloeiers en accenten met kleur van de bast van een boom of struik.

Het makkelijkste, en meest voor de hand liggende, is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je groenblijvende struiken, bomen en planten in je tuin zet. Het hele jaar heb je zo een groene basis om op terug te vallen. Denk bijvoorbeeld aan Skimmia, Viburnum, rododendron, hulst en bladhoudende haagplanten zoals Taxus, Buxus, coniferen, of laurierkers. Daarnaast zijn er wintergroene vaste planten die voor kleur zorgen, zoals klimop (Hedera) en sommige Clematis – ideaal om je schutting mee te verhullen –  bamboe en verschillende bodembedekkers. Een gazon is uiteraard ook prachtig, het hele jaar een groene mat!

2 reacties

    • femke

      Ja, zelf kan ik buxus ook waarderen. Een prachtige buxuswolk wit van de sneeuw zoals vorige week. Maar met dat voorjaarszonnetje van nu ook prachtige om te zien omringd door sneeuwklokjes en winterakonieten. Kijk alleen uit voor buxusschimmel, zie een eerder blog (http://www.tuin-inbeeld.nl/hellup-schimmel/). groetjes Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *