Groen, groener, groenst…

Groen, groener, groenst…

geplaatst in: Tuinontwerp, Winter | 2

Als alle vaste planten uitgebloeid zijn en de tuin er kaal bij ligt, kun je toch zorgen voor kleuraccenten die je tuin in de winter aantrekkelijk maken. Breng wat kleur in de wintertuin door groenblijvende planten, maar ook winterbloeiers en accenten met kleur van de bast van een boom of struik.

Het makkelijkste, en meest voor de hand liggende, is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je groenblijvende struiken, bomen en planten in je tuin zet. Het hele jaar heb je zo een groene basis om op terug te vallen. Denk bijvoorbeeld aan Skimmia, Viburnum, rododendron, hulst en bladhoudende haagplanten zoals Taxus, Buxus, coniferen, of laurierkers. Daarnaast zijn er wintergroene vaste planten die voor kleur zorgen, zoals klimop (Hedera) en sommige Clematis – ideaal om je schutting mee te verhullen –  bamboe en verschillende bodembedekkers. Een gazon is uiteraard ook prachtig, het hele jaar een groene mat!

2 Antwoorden

  1. Goede tips om het hele jaar door groen in je tuin te hebben. Ik zelf heb veel buxussen in mijn tuin staan, prachtig groen! Groet Maarten

Laat een reactie achter