Gewoon hemels…

geplaatst in: Tuinontwerp | 0

Oké zo op het eerste gezicht niets bijzonders, zelfs een beetje saai, ouderwets misschien, maar wat ruikt ie lekker. In de tuin gebruiken we niet alleen het gezichtsvermogen. Oké de tuin moet er wel leuk uitzien en het liefst het hele jaar, maar daarnaast hebben we ook kruiden voor de smaak, voelen we de zachte knoppen van de magnolia. Maar geur is minstens zo belangrijk.

Ik heb het over mijn Skimmia, de geur is gewoon hemels. Hij staat bij mij naast een pad en we lopen er nu hij bloeit keer op keer langs. Het leuke is dat je hem ook hoort, want de bijen bezoeken de bloemen graag en het gonst er van het zoemen. Raar eigenlijk dat ik hem toch een beetje saai vind, want hij is wintergroen, overdadige bloei, geurt daarbij heerlijk en ’s winters zijn de rode bloemknoppen fraai. Ik knip er veel uit om te verwerken in kerstkransen en ander moois, daarmee krijgt het oog ook weer wat. Maar de geur is de voornaamste reden dat ze mocht blijven staan en dat ik inmiddels ook een grote fan ben.

Gelukkig komen er steeds meer mooie varianten op de markt. Zoals de Skimmia japonica ‘White Globe’ en de ‘Fragant Cloud’ beide variëteiten met een limekleurige knop en witte bloei, maar ik doe het gewoon met jan met de
pet, Skimmia japonica.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *