Eindelijk een beetje echt voorjaar…

geplaatst in: Onderhoud je tuin, Voorjaar, Zaden en meer | 0

Nou vandaag was het eindelijk een beetje echt voorjaar en de voorspellingen voor de komende dagen zijn ook positief. Kan je weer heerlijk in de tuin aan de slag, goed voor body en soul. Zelf ben ik het onkruid maar eens te lijf gegaan. Bij een nieuwe haagaanplant stond alles alweer lekker groen te wezen, dus even de schoffel erlangs. Het meeste heb ik meteen weggehaald, maar wat is blijven liggen zal met het mooie weer van komende dagen alsnog het loodje leggen.

Wel zaten er erg veel paardenbloemen in het verwaarloosde gazon. Na een half uurtje zat de emmer tjokvol, je kon er een lekkere salade van maken. Maar zo prachtig kan het zijn een gazon vol bloeiend goud, maar alleen not in my backjard. En voordat de wind de zaden wegblaast, toch maar met een mesje wegsteken.

Het is altijd bij jonge aanplant een hele klus. Je hebt voor goede grond als basis gekozen er nog een druppeldrain bij gelegd zodat je investering in leven blijft en dan gaat het onkruid er vandoor met de meststoffen en het water. Tja gewoon een kwestie van volhouden want… de aanhouder wint…


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *