Duurzaamheid hip en trendy…

Tja maar eigenlijk ook gewoon pure noodzaak. Ook in de tuin zien we het terugkomen en niet alleen het Greenlabel van Lodewijk en Nico, maar ook de bouwmarkten stunten er lekker op los. Maar heb je ook eens kritisch naar jezelf of je eigen tuin gekeken. Moeten er echt zoveel tegels in?

Het doet me toch wel een beetje pijn als ik die volledig verharde tuinen zie. Weinig onderhoud is vaak de wens en daarom maar beton erin. Toch zou het iedereen aan het denken moeten hebben gezet, wateroverlast in het nieuws.

Ben je bezig met een nieuwe tuin, denk dan eens aan grind, hier tussen kan het water gewoon in de ondergrond zakken. Gewoon gebiedseigen grind of neem olivijn. Olivijn is een van de milieu- vriendelijkste stoffen die er is, het bindt CO2 aan zich en zet het om in bicarbonaten. Olivijn kan water ontzuren en reinigen in een filter zodat dit water schoon afgegeven kan worden aan de aardbodem. In een aantal rivieren is ook veel olivijn aanwezig. Maar ook een gebakken klinker is een duurzaam product. Het wordt mooier met de jaren en is zeer slijtvast.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *