De winterbeurt, niet alleen voor je auto…

geplaatst in: Herfst, Onderhoud je tuin, Vogels in je tuin, Winter | 1

De herfst is nu echt begonnen, ik kan blad blijven ruimen. Het is eikenblad en dat is niet zo goed voor de tuin. Het verteerd erg langzaam en maakt de grond dan zuur. Dus hup in de berm dan maar, waar het binnenkort weer opgehaald wordt. Verder ben ik in de tuin niet zo’n ruimer dus mijn tuin krijgt niet echt een winterbeurt. De afstervende planten bieden plaats voor allerlei beestjes en zaden zodat de vogels en ander (on-) gedierte het erg naar hun zin hebben in mijn tuin. Tja die slakken blijven toch echt een probleem, maar de aanhouder wint.

Afvallend beukenblad krijgt altijd wel een plekje in mijn tuin, mijn tuin is dan ook van armetierige zandgrond omgetovert in een voedzame zandgrond met veel organisch materiaal in de toplaag. Wel blijf ik al het onkruid verwijderen, zodra het de kop boven de andere planten uitsteekt, worden ze resoluut bij de kraag gevat en gaan ze de groene kliko in.

Iedereen wil altijd een tuin met weinig onderhoud, laat dan de boel lekker tegen elkaar aan groeien en laat die schoffel mooi in de schuur. Wordt het uiteindelijk te vol, tja dan zit er niks anders op dan te dunnen en uit te delen. Er is vast wel een plantenruilbeurs o.i.d. bij jou in de buurt.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *