De kou is als een warme deken…

geplaatst in: Winter | 0

Nu hebben we op sommige plaatsen te maken met een klein beetje sneeuw wat jonge planten en net uitlopende bollen en knollen beschermd tegen de kou van nu. Waarom isoleert die sneeuw eigenlijk zo goed? Sneeuw bevat zeer veel stilstaande lucht en daardoor kan er geen warmte ontsnappen. Het is net een heel dikke trui die over de planten heen ligt. Laat die sneeuw dus maar lekker tussen de planten liggen en loop liever niet over je gazon heen.

Als sinds jaar en dag sproeien fruittelers de fruitbomen bij late vorst. De bloemen en knoppen worden zo ingepakt in een laagje ijs en raken daardoor minder beschadigd. Door het blijven sproeien wordt het binnen het ijslaagje nooit kouder dan nul graden. Meestal is dit in de maanden april/mei.

Maar eskimo’s waren de trendsetters, zij wonen in iglo’s terwijl het buiten -45 graden Celsius kan worden. Binnen blijft het, geloof het of niet, 16 graden op basis van hun eigen lichaamswarmte. Ondanks dat je je kan kleden naar de kou, ben ik er niet voor gemaakt, dus kom maar op met dat voorjaar.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *