De kantjes ervan af…

geplaatst in: Onderhoud je tuin, Voorjaar | 0

Vorige keer gaf ik al aan dat de komkommertijd in de tuin nagenoeg voorbij was en je weer lekker bezig mag in de tuin. Als je de contouren van de borders weer wat wil accentueren kan je nu best al de kantjes van je gazon afsteken.

Gebruik voor rechte lijnen een stevige houten lat. Een lijntje spannen mag ook, maar leg dan die lat erlangs, dat maakt het steken makkelijker. Voor meer organische vormen kan je het beste de tuinslang weer uit de schuur halen. Nu het gras vanwege de hogere temperaturen overdag weer gaat groeien kan je weer extra voeding en/of kalk toedienen.

Maar is je gazon wel groen, maar meer mos dan gras, dan is het tijd om te verticuteren. Door te verticuteren wordt mos en de viltlaag (oud maaisel) verwijderd en krijgt het gras letterlijk weer een beetje lucht. Je kan het doen met een verticuteerhark, maar dit is niet aan te raden als je een groot gazon hebt, daarnaast heb je hiermee ook de kans dat je er hele stukken uit trekt, zeker vlak na de winter. Makkelijker is om een verticuteermachine te huren, aanschaffen kan natuurlijk ook.

Oké, nou moet je niet schrikken, want echt mooi komt je gazon niet uit de strijd, maar het komt goed, echt waar! Meteen bekalken, bemesten, doorzaaien en met droge dagen niet vergeten te sproeien.Voor je het weet komt mister perfect tevoorschijn. Kijk ook eens naar het het 7-Stappenplan van ECOstyle, zelf gebruik ik enkel natuurlijke producten, deze bijten elkaar ook niet.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *