De ideale border…

geplaatst in: Tuinontwerp, Voorjaar | 0

Ja daar wil iedereen wel een antwoord op, maar er zijn toch een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je roeien met de riemen die je hebt oftewel de basis is je gegeven en daar zal je het mee moeten doen. De basis is de bodem, een beetje extra aandacht in de vorm van voeding en structuur kan geen kwaad, maar zet planten die in de klei horen op de klei en verwacht niet dat ze het gaan doen op een andere grondsoort als ze daar niet thuishoren.

Wil je een mooie planten opbouw hebben, d.w.z. van laag naar hoog, dan heeft de border voldoende diepte nodig. Maar er is natuurlijk ook een minimale breedte. Zelf houd ik als minimale breedte 3,50 meter aan, smaller geeft te weinig mogelijkheden tot variatie. In dit geval is breder wel beter, want wat herhaling in een border kan geen kwaad, dat brengt rust.

Voor de rest is er veel om rekening mee te houden. Bladstructuren voor de rust afwisselen met bloeiende soorten. Kies kleuren waar je zelf blij van wordt, zorg ook voor accenten in de verschillende seizoenen, wintergroene soorten horen daar ook bij. Je leest het al breder is beter, dan kan je je wensenlijst namelijk wat beter en makkelijker inpassen. Mocht je er echt niet uitkomen, neem dan gerust contact op, samen komen we er vast wel uit.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *