Bloeiende bermen…

geplaatst in: Voorjaar, Winter | 0

Duizenden voorjaarsbloeiers hebben veel gemeenten in hun bermen geplant. Ook bij mij voor de deur kan ik genieten van een vroege voorjaarscrocus. Een tere paarse crocus die er lekker op los tiert, elk jaar worden het er meer. Daar profiteer ik zelf ook lekker van, ik schep er een flinke pol uit en splits deze dan om elders in de berm, ahum iets dichter bij mijn huis dus, wwer in de grond te zetten. Zo kan ik vanachter mijn bureau ernaar kijken. Een heerlijk zonnetje erbij en mijn dag is weer goed.

Wel vraag ik me af of gemeenten bijhouden waar wat staat. Want soms zie ik dat ergens nieuwe bollen geplant worden in het najaar, terwijl er al verwilderingsbollen staan. Zie je opeens van die grootbloemige cultivars verschijnen tussen de meer natuurlijke kleinere soorten. Jammer zet ze dan ergens waar nog niks staat.

Heb je zelf bolletjes gekocht om het voorjaar naar binnen te halen, zet ze dan na de bloei in de tuin, dan heb je er volgend jaar weer wat aan. Ennnn heb je geen tuin, geef ze dan aan iemand die een tuin heeft of zet ze dan lekker in de berm. Een berm is tenslotte openbaar groen en dan hebben er meer mensen plezier van.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *