Ach je kan niet alles hebben…

geplaatst in: Herfst, Tuinontwerp, Water in de tuin | 1

Wat een prachtig gezicht, bloeiende waterlelies. Helaas heb ik zelf geen water in mijn tuin, maar de buurtjes hebben wel een mooi exemplaar en met prachtig bloeiende waterlelies. Daar geniet ik er ook van, helemaal als de kikkers weer lekker aan het kwaken zijn. Wellicht is een minivijver een optie voor mij of een andere vorm van water in de tuin. Want niets is rustgevender water en dan helemaal dat heerlijke borrelende geluid van bewegend water.

Niet in elke tuin past een vijver, maar wil je toch water in je tuin, omdat het rust en ruimte geeft, dan is een minivijver wellicht een optie. Daarvoor is alles wat waterdicht is in principe geschikt. Een mooie schaal, een houten kuip, maar er zijn ook kant en klare exemplaren te koop. Zorg dat de schaal of bak niet dieper is dan 50 cm. Zorg dat ie goed waterdicht is eventueel met behulp van vijverfolie.

Breng een laag grind, lavakorrels of vijversubstraat aan en graaf hiertussen de waterplanten. Zorg in ieder geval voor enkele zuurstofplanten, maar een mini waterlelie kan natuurlijk ook. Vul het verder af met wat grind en grote stenen en vul hem dan met regenwater. Nog wat drijfplanten en klaar is kees. Wil je genieten van bewegend water, voeg dan een klein pompje toe voor borrelend water. In de winter moet je minivijver natuurlijk wel op een vorstvrije plek overwinteren zoals een schuur of garage.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *