tuin inventarisatie

 Nieuw jaar nieuwe kansen…

geplaatst in: Tuinontwerp, Vogels in je tuin, Winter | 0

 

Januari is meestal een rustige maand in de tuin. Op mooie dagen kan je wat onkruid wieden, maar met de vorst die ze voor volgende week voorspellen zit dat er niet in. De temperaturen duiken volgende week echt onder nul. Kijk dus even of er nog potten en planten staan die extra bescherming nodig hebben en zet ze eventueel op een beschutte plek. Overigens doe je dat niet zozeer voor de planten alwel voor de potten. De vochtige grond zet nl. uit bij bevriezing en dan knappen of scheuren je potten.

Denk er dan aan om de vogels bij te voeren, de grond is dan te hard om daar iets te vinden. Tot nu toe lang er genoeg voer voor het oprapen, maar als het kouder wordt kan een beetje extra hulp geen kwaad. Lekker een handje rozijntjes erbij voor de merels en een restje gekookte rijst (zonder zout) zijn musjes gek op.

Het is een ideale periode om je tuingereedschap eens onder handen te nemen. Grasmaaier, heggenschaar en snoeischaar willen graag een beetje olie en zet de messen maar eens goed aan. Maak potten en nestkastjes eens goed schoon met soda en heet water. Ennnn…

Maak tuinplannen, dan ligt je plan klaar en kan je in het voorjaar zo beginnen met de aanleg.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *